Met de renovatie van het Infocenter Bonaventuracollege gaan we iets terug in de tijd. In een prachtig gebouw naar ontwerp van architect W.M. Dudok werd in september van het jaar 1915 de Hogere Burgerschool feestelijk geopend. In 1979 betrok het Bonaventuracollege de school en anno 2021 zijn zij, in een monumentaal pand, moderner dan ooit. In 2019 is de mediatheek volledig gerenoveerd tot Infocenter. Team Yield zorgde voor de inrichting, kijk je mee?

  • image title

    VOOR

  • image title

    NA

VOOR & NA

Tijdens het slopen van de mediatheek kwam de prachtige, originele lambrisering tevoorschijn. Zowel Team Yield, als de opdrachtgever en monumentenzorg waren hier aangenaam door verrast. Daarom is besloten deze lambrisering te behouden en restaureren.

Origineel was de ruimte van de mediatheek in gebruik als gymzaal. Vanwege het hoge plafond hebben wij een enorme mediawand kunnen plaatsen. Een échte eyecatcher. Achter deze mediawand biedt een trap toegang tot de entresol. Hier wordt gewerkt of vergaderd aan een grote leestafel en er hangt een interactief scherm. Deze zorgt ervoor dat besprekingen een nieuwe en interactieve wending krijgen. Onder de nieuwe verdiepingsvloer heeft Team Yield fraaie customized bibliotheekkasten en een tassenkast geplaatst. Ook zijn er loungeplekken gerealiseerd met een schaakspel.

In de hele ruimte is het plafond vernieuwd, zijn er nieuwe vloeren gelegd en heeft het oude meubilair plaats gemaakt voor een nieuwe inrichting. De verlichting ontwikkelden wij speciaal voor het Infocenter. Team Yield heeft het in een speels lijnenpatroon opgehangen.

  • image title
  • image title
  • image title
  • image title
  • image title
  • image title
  • image title
  • image title
VIDEOWALL

In de grote mediawand zijn negen schermen van 55 inch samengebracht tot een fraaie videowall. Door middel van deze videowall kan de bibliotheekmedewerker op grote schaal films of informatieve beelden laten zien. Hierdoor ontstaat direct een moderne uitstraling én kan iedereen in het Infocenter genieten van haarscherpe beelden. Ook zijn er in de mediawand elektronische lockers opgenomen voor het opbergen van laptops. De lockers zijn ingesteld voor wisselend gebruik, zodat iedere leerling hier gebruik van kan maken.

Infocenter Bonaventuracollege | Yield Projecten B.V.

Wat vind jij van de renovatie in het Infocenter in het BonaventuraCollege?

Danielle Havermans