Voor de renovatie van het kantoor van SCOLeiden heeft NOAHH architecten een ontwerp gemaakt. Het ontwerp van het gebouw uit 1933 is van architect J.W. Thunissen [1880-1967], wat voor het overgrote deel in originele staat verkeert. In het L-vormige deel van de plattegrond ligt het klooster. Team Yield heeft voor dit deel van het gebouw een voorstel gemaakt voor de inrichting van de kantoren, het atrium en de vergaderruimten, en dit ook uitgevoerd. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder.

HISTORISCH EN NIEUW

Het complex, dat een voorbeeld is van traditionalistische, organische, katholieke bouw, is opgebouwd uit drie bouwlagen en een zolderverdieping. De functionele elementen welke vanuit de historie bepalend en kenmerkend zijn voor het gebouw, zijn behouden. Daardoor zorgt de zichtbare aanwezigheid van het verleden voor een waardevol aspect. In het ontwerp van NOAHH architecten staan historisch en nieuw tegenover elkaar, welke zorgen voor een fraai contrast en een mooie balans tussen het oude en het nieuwe. Opvallende oorspronkelijk gebleven details zijn de plavuizen in de vensterbanken. Deze zijn uitgangspunt geweest voor de kleuren blauw en geel, die terug te vinden zijn in het interieur.

STIJLVOL

Een belangrijke wens van de opdrachtgever was dat er veel transparantie was. Daarom is er gebruik gemaakt van zwarte stalen kozijnen met veel glas. In contrast met de oorspronkelijke elementen van het gebouw zorgt dit voor een stijlvolle uitstraling. Het zwart van de kozijnen is daarom ook terug te vinden in het meubilair. Zo is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van fraaie zwarte onderstellen voor zowel de in hoogte verstelbare bureaus, als de vergadertafels en stoelen. Voor de maatwerk kasten is er gekozen voor twee tinten blauw. Deze verwijzen niet alleen naar de huisstijl van SCOLeiden maar ook naar de plavuizen vensterbanken. Als accentkleur is er gebruik gemaakt van geel. Deze vindt je terug in de stoffering van de Chester fauteuil van Puik Design. Omdat deze aan het einde van een lange gang staat, zorgt deze voor een statige uitstraling in contrast op de zwarte vloer.

DUURZAAM

De stoffering welke is toegepast behoort tot de groep Oceanic van Camira Fabrics. Oceanic is een stof die voortkomt uit het SEAQUAL INITIATIVE. De stof is ontworpen om de vervuiling door plastic in de zee te bestrijden en daarmee een afvalvrije omgeving te creëren. Het is volledig gemaakt van post-consumer gerecycled plastic. Het puin dat in onze zeeën drijft wordt gebruikt om SEQUAL® YARN van te maken, met een eigentijdse stof als doel. De missie is om zowel de aarde als de oceaan schoon te maken. Daar dragen wij natuurlijk graag aan bij.

Renovatie kantoor SCOL | Yield Projecten B.V.

Wat ons betreft is de renovatie van het kantoor van SCOLeiden dus geslaagd. Wil jij ook graag verduurzamen? Wij kijken graag naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Annette Verboom