In 2022 betrekt het Rodenborch College samen met het Jeroen Bosch College een nieuw gebouw in de wijk de Groote Wielen. Een gezonde en toekomstgerichte school voor circa 2300 leerlingen en twee volwaardige sporthallen met een foyer. Yield werd gevraagd een ontwerp te maken voor de personeelskamer. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

GROEN & GEZOND

Het Rodenborch College wordt ingebed in het groen. Op het plein zijn mooie verblijfsplekken ontworpen die uitnodigen tot ontmoeting. Dat is precies wat Yield ook binnen wil creëren. Binnen en buiten vloeien op deze manier zoveel mogelijk in elkaar over.  

Huiselijk, gevarieerd, licht, groen, fris, inspirerend en gezond. Dat zijn de kernwoorden van de personeelskamer. Warme en zachte materialen, aangevuld met fris wit en hout. 

  • image title
  • image title
GEVARIEERD & GEZELLIG

De boodschap was dat er een duidelijke scheiding is tussen werken en pauzeren. De personeelskamer moet daarom een gezellige ruimte zijn, met een huiselijke uitstraling. Hier wordt niet gewerkt. 

Er is een centrale pantry met eiland. Het eiland dient als een soort buffet waar de docenten koffie kunnen pakken of eten kunnen bereiden. Een transparante room divider zorgt voor een scheiding tussen de keuken en het lounge-deel. Hier kan variërend hoog en laag worden gezeten aan hoge en lage tafels, op fauteuils en loungebanken. Karpetten, kamerplanten en sfeerverlichting zorgen voor de huiselijke sfeer. 

MAATWERK & MEUBILAIR

Voor het interieur van de personeelskamer heeft Yield veel gebruik gemaakt van maatwerk. De ruimte is zo ingericht dat deze voldoet aan de wensen van de opdrachtgever én past bij de architectuur. De architect heeft gebruik gemaakt van rondingen in de wanden, dat zie je terug in het meubilair. Bijvoorbeeld in de langwerpige tafelbladen met ronde hoeken, in een decor dat past bij de uitstraling van de ruimte. Ook de elegante en moderne hanglampen Cone van Puik passen naadloos in het ontwerp. 

Voor het meubilair hebben wij samengewerkt met Satelliet. Dit vanwege de vele mogelijkheden, sfeervolle uitstraling en stevige kwaliteit voor projectmatig gebruik. 

  • image title
  • image title
  • image title
FUNCTIONEEL

Achter de pantry bevindt zich een ruimte voor garderobe en lockers. De garderobes zijn verdeeld tussen de lockers. Zo heb je je jas altijd bij de hand, wel zo handig.

Yield Projecten | Personeelskamer Rodenborch

UPDATE

Op dinsdag 9 maart is de bouw officieel gestart. Om 8 uur ’s morgens ging de eerste paal de grond in. De komende maanden wordt er flink gebouwd, waar wij jullie van op de hoogte gaan houden.

Tot snel!

Annette Verboom